Započeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže, investicija vredna 9 miliona dinara

U Robno - transportnom centru u Apatinu održana je konferencija za novinare povodom zvaničnog početka radova na izmeštanju potisnog cevovoda otpadnih voda iz industrijske zone.

Sredstva za ovu investiciju, vrednu 9 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo privrede, a rok za završetak radova je 59 kalendarskih dana.

Izvođači radova su Javornik DOO Subotica i Potiski vodovodi DOO Horgoš.

Zvaničnom otvaranju radova prisustvovali su predsednik opštine Apatin Milan Škrbić sa svojim saradnicima, Branka Bajčetić, viši savetnik u sektoru za infrastrukturu i praćenje projekata, ispred Ministarstva privrede, predstavnici izvođača radova i Slobodne zone Apatin.

Direktorka Slobodne zone Apatin, Maja Kuridža istakla je da je otvaranje radova na izmeštanju cevovoda u industrijskoj zoni samo početak predstojećih radova u zoni na izgradnji nedostajuće infrastrukture, a sve sa ciljem da se obezbede neophodni uslovi za dolazak budućih investitora.

-Bilo je neophodno izmestiti deo potisnog cevovoda preduzeća Hladnjača čija trasa prolazi kroz Robno - transportni centar i jednim delom kroz parcelu novoizgrađenog pogona fabrike Flash SRB. S obzirom na to da je cevovod star i dotrajao, često se dešavaju havarije koje bi u budućnosti mogle da izazovu značajna oštećenja na industrijskim objektima, te je bilo neophodno da se izvrši ovo izmeštanje, između ostalog je rekla Kuridža.

Pridružite nam se u
Slobodnoj zoni Apatin

Korisnici

Kompanije koje su iskoristile pogodnosti koje pruža Slobodna zona Apatin i kod nas izgradile svoj novi dom