Slobodna zona Apatin na sastanku sa predstavnicima Finske u Somboru

Ambasador Finske Nj.E. Perti Ikonen i ekonomski savetnik u Ambasadi Finske Igor Madžarević, boravili su u Somboru.

Domaćini, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i prim. dr Zoran Parčetić, sa saradnicima predstavili su grad Sombor, a gradonačelnica je istakla da je posebno raduje, što će osim saradnje u oblasti kulture biti razgovora i o privrednoj saradnji.
Sastanku je prisustvovala i Maja Kuridža, direktorka Slobodne zone Apatin, a u planu apatinske zone je proširenje i na lokaciju grada Sombora.

Saradnja u oblasti kulture je već uspostavljena, očekujemo i uspostavljanje privredne saradnje i očekujemo rezultate od ovog susreta u Somboru, istakla je Golubović.

U prisustvu velikog broja somborskih privrednika, održana je kratka prezentacija potencijala Finske, kao i razmena informacija o mogućnostima saradnje finskih i somborskih kompanija.

Nj.E. Ikonen je rekao, da s obzirom na činjenicu da tekstilna industrija postoji u Somboru ima prostora za saradnju u ovoj oblasti, kao i u oblasti proizvodnje obuće. Dodao je da u Srbiji posluje 10 finskih kompanija, među kojima i kompanija „Lindstrom“ iz oblasti proizvodnje tekstila, a takođe naveo i dobar primer Slobodne zone Pirot, koja je najveći izvoznik gumenih čizama u Finsku.

Prema istraživanjima, Finska je ocenjena kao najsrećnija zemlja, mereno osećajem kako građani doživljavaju svoju državu. Generalno, skandinavske zemlje važe za zemlje sa izuzetnim uslovima za život i zemlje koje odlikuje visok standard. S tim u vezi, u Beogradu je osnovana Nordijska poslovna alijansa, a koja ima za cilj da promoviše i osnaži mrežu i saradnju između Nordijskih zemalja i Srbije, da doprinese razvoju i pronađe partnere u Srbiji.

 

Pridružite nam se u
Slobodnoj zoni Apatin

Korisnici

Kompanije koje su iskoristile pogodnosti koje pruža Slobodna zona Apatin i kod nas izgradile svoj novi dom