Kompanije u Bloku 61 dobile dozvolu za rad u režimu Slobodne zone

Direktor Uprave za Slobodne zone u Ministarstvu finansija, Milan Ristić, zvanično je uručio dozvole za rad trima kompanijama koje se nalaze u rejonu Bloka 61, jednoj od lokacija apatinske Slobodne zone, a reč je o kompanijama "Lumber-line", "Embalegno" i "Lamilco".

One su, kako je rečeno na sastanku sa predsednikom opštine, dr Živoradom Smiljanićem, prema oceni stručne komisije Vlade Republike Srbije, ispunile sve tehničke uslove za rad u režimu Slobodne zone i tako omogućile određene pogodnosti.

IMG 6892

- Početkom rada u režimu Slobodne zone, korisnici će, između ostalog, biti oslobođeni plaćanja carine i PDV-a na uvoz robe ili gotovih proizvoda, repromaterijala za proizvodnju, potrošnju energenata, prilikom prevoza robe na teritoriji države, a imaće i brojne druge pogodnosti. Roba koja se smesti u Slobodnu zonu oslobođena je polaganja garancije, a to predstavlja veliko olakšanje za uvoznike. Promet u Slobodnoj zoni, ukoliko ga ima, takođe je oslobođen PDV-a, kao i promet između dve zone - rekao je Ristić.

U razgovoru sa Milošem Đerićem, vršiocem dužnosti direktora Slobodne zone "Apatin", Ristić je dao uputstva za dalji rad zone i iskazao uverenje da će se ona proširiti i da će opština uskoro dobiti dozvolu za raspisivanje međunarodnog tendera za izgradnju luke.

- Vaša Slobodna zona biće jedina u Srbiji koja će u svom režimu imati luku i to će takođe doneti razne pogodnosti. Mislim da će apatinska zona veoma brzo biti jedna od vodećih. Od svih koje trenutno postoje u našoj zemlji najbrže je privukla strane investitore, a očekuju se i brojni drugi proizvođači - dodao je Ristić.

Sastanku su, pored predstavnika navedenih kompanija, prisustvovali još Vidak Tomić, samostalni savetnik u Upravi za Slobodne zone, Jovica Korać, savetnik za investicije i Milan Pavković, direktor apatinske Direkcije za izgradnju.

Veselin Mašić

Pridružite nam se u
Slobodnoj zoni Apatin

Korisnici

Kompanije koje su iskoristile pogodnosti koje pruža Slobodna zona Apatin i kod nas izgradile svoj novi dom