Slobodna zona Apatin spremno dočekuje izgradnju luke

U Apatinu je potpisan aneks ugovora o osnivanju Slobodne zone “Apatin”. To je deo neophodnih priprema i radnji koje će doneti brojne pogodnosti kompanijama koje već posluju u industrijskoj zoni, ali i onima koji će je učiniti atraktivnijom za potencijalna nova ulaganja.
Ugovor su potpisali predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić, predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan i predstavnici kompanije “Standard gas” iz Novog Sada, Leko Široka i Verica Ćuk.

,,Činimo sve kako bi Slobodnu zonu u Apatinu pripremili za predstojeći posao izgradnje luke. Neophodna dokumentacija se priprema što je preduslov za privlačenje novih investitora i otvaranje novih radnih mesta'', rekao je predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić.
Prema njegovim rečima, Slobodna zona predstavlja poslovnu oazu za investitore i proizvođače koji su prilikom uvoza repromaterijala oslobođeni plaćanja PDV-a, kao i na materijal tokom izgradnje, ali i na porez na dobit koji je drastično smanjen ili se ne plaća.

Potpisivanju ugovora je prisustvovala i Maja Kuridža , nova direktorka Slobodne zone Apatin koja je izjavila da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi zona kojom ona upravlja što pre privukla strane investitore.

,,Apatinska Slobodna zona je jedina u Srbiji koj će u svom sastavu imati i luku. To je značajno potencijalnim investitorima zbog brojnih pogodosti ova dva posla'', rekla je Kuridža i dodala da sa ovim predispozicijama teži da bude vodeća u regionu.

Pridružite nam se u
Slobodnoj zoni Apatin

Korisnici

Kompanije koje su iskoristile pogodnosti koje pruža Slobodna zona Apatin i kod nas izgradile svoj novi dom