Održana 5. sednica D.O.O. za upravljanje Slobodnom zonom

Na petoj sednici Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom "Apatin", održanoj u Plavoj sali SO Apatin, razmatralo se osam tačaka dnevnog reda. Posebno su se izdvojile tačke koje se tiču potpisivanja
aneksa ugovora kojim se Slobodna zona proširuje i na teritoriju Odžaci. Ugovore su potpisali predsednici opština Apatin i Odžaci i predstavnik D.O.O. "Standard-gas" iz Novog Sada.

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, istakao je da podzonu u Odžacima ne vidi kao konkurenciju nego kao pojačanje ovdašnje bescarinske zone.

Ovo je od velike važnosti za napredak Zapadnobačkog okruga. Svi investitori koji tu dođu će imati izlaz na Dunav kroz našu luku i to je naš interes. U zoni mi imamo vodeću ulogu, jer od jedanaest članova Skupštine mi imamo osam. Drago mi je da smo pomogli i Odžacima, jer je kriza i svako radno mesto je važno. Nadam da će doći veliki broj investitora koji će gravitirati ka našim opštinama - rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

V.D. direktora, Miloš Đerić, je upoznao prisutne sa poslovanjem Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom "Apatin". Đerić je istakao da je ono pozitivno i da se sve obaveze izmiruju na vreme. Dodao je da postoji dosta zainteresovanih inostranih investiora i da se aktivno radi na privlačenju još interesenata.

Za članove Skupštine, ispred apatinske opštine, imenovani su: Sonja Tepavac, Velimir Kovačević, Ilija Drljača, Jovo Bokan, Desanka Vukosav, Milan Vučinić, Milan Cvetićanin i Nebojša Smiljanić. Ispred opštine Odžaci imenovani su Biljana Cekić i Ljubomir Delić, dok je "Standard-gas" imenovao Vericu Ćuk kao svog predstavnika.

Neke pogodnosti koje pruža poslovanje u Slobodnoj zoni jesu neplaćanje PDV-a na repromaterijal, kao i na materijal prilikom izgradnje, ali ono što najviše privlači pažnju investitora jeste to što se u Slobodnoj zoni porez na dobit ne plaća ili je on drastično smanjen.

V. M.

 

Pridružite nam se u
Slobodnoj zoni Apatin

Korisnici

Kompanije koje su iskoristile pogodnosti koje pruža Slobodna zona Apatin i kod nas izgradile svoj novi dom